TrångtOm

Familjeliv - Arbete - Barn - Byggprojekt - Adoption - Inredning - Barnlöshet - Stockholm - Umeå - Norrbyskär - Zambia

Sänghav

Publicerad 2015-01-23 03:14:02 i Allmänt,

Vi bor i Radhus som ligger i sutterräng. När vi flyttade in för drygt 3 årsedan så hade vi entré, hall, ett mindre sovrum, 2 st klädkammare, badrum, tvättstuga, ett förråd samt garage i nedre plan. Två sovrum, klädkammare, vardagsrum, matrum, WC samt kök på det övre planet. Ska lägga ut ritning vid tillfälle.. 
Vi inredde då ett av sovrummen på övre plan till vårt sovrum. 
Insåg efter en tid att det vore smidigare att sova på nedre plan, då vi hade både badrum och tvättstuga där. Valde då att inreda förrådet där nere till vårt sovrum. Satte upp träpanelskivor som målades denimgråblå och la in en ljus heltäckningsmatta. 
Blev kanske inte det snyggaste rummet som platsar i någon inredningstidning, men för oss blev det kanon! Mörkt och svalt... 
När sedan vår son föddes fick han sova med oss i sängen, men då han vaknade och ville äta eller ville ha napp så hade min man så svårt att somna om, så det slutade med att Ken ofta hamnade i gästrummet.. Jag var även lite orolig över att A kunde ramla ur sängen.. 
Rummet är ganska litet, ca 2,6x3,2 meter. 
Jag valde då att köpa till en 80-säng, byggde en sänggavel som var 2,6 meter bred och ställde sängarna mot den så att långsidorna (i vårt fall kortsidan) även hade väggar mot sig. Det är alltså bara fotändan som är fri. Tänkte att Ken då kunde sova gott borta i sin ända och A och jag i den andra.. Men fram till nyss, drygt ett år senare så har det varit ett stort härligt sänghav för A och mig, Ken fortsatte sova i gästrummet.. :) Nu sover han mest med oss igen. 
Verkligen ledsen för honom, att han vaknar så lätt och inte kan somna om.. Jag kan likt som nu, fastna med något på kvällen så att jag somnar sent, men när jag väl somnat sover jag djupt.. Så länge A ammade, ammade jag honom typ i sömnen och nu när han vaknat till under nätterna drar jag honom till mig eller ger honom nappen även det typ i sömnen.. 

Åter till sänghavet! 
Här kommer en bild på skapelsen:
Gaveln gjorde jag av plankor som jag skruvade på några reglar.. Höjd ca 120 cm. Hade bil utan takräcke och dragkrok, så det blev lättare att få hem plankor än en stor skiva.. Förborrade för knappar, klädde sedan skivorna med Ikeas billigaste spjälsängsmadrasser och vitt lite grövre tyg, även det från Ikea. Fäste tygknappar i olika färger och mönster som jag hittade på Etsy. Reglarna gjorde att gaveln kom ut lite från väggen, och i ovankant monterades en regel som sänghylla. Skruvade sedan fast sänglampor direkt på gaveln. 



Sover hur gott som helst! 

Vad som hände med sovrummet där uppe, får jag skriva om nästa gång. 
Nu måste jag bara sova! 

Kram 



Om

Min profilbild

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela